Velg by:  Oslo  |  Bergen  |  Stavanger  |  Trondheim  |  Sandnes  |  Haugesund  |  Kristiansand  |  Tromsø  |  Tønsberg  |  Sandefjord  |  Bodø  |  Bærum  |  Drammen  |  Fredrikstad  |  Alle

Profil for Indian House

Indian House er berømt for sin gode mat, og godt besøkt av strøkets forretningsfolk, familier og ikke minst kjennere av det indiske kjøkken. Indian House ligger strategisk nær T-bane, Oslo Sentralstasjon, Flytoget, bussterminalen, bybuss- og trikkestopp. Og nå som operapublikummet har forflyttet seg til Bjørvika, får de en av Oslos beste indiske restauranter i sin nærhet. ...

KULINARISK SJELEFRED I SENTRUM
Fra Oslos travleste trafikknutepunkt, Jernbanetorget, kan man løpe på kafeer og restauranter i nær sagt alle himmelretninger. Felles for mange av dem er at den urbane rastløshet nærmest forfølger en helt til bords.
Desto mer behagelig er det da å stige inn i Indian House i Fred Olsens gate 11, hvor roen siger inn som en meditasjon, og hvor en oppmerksom stab står parat til å servere deg tradisjonell indisk mat av ypperste klasse.

"Gamle" priser
De få skrittene fra gaten og inn i Indian House, føles dessuten som en lynrask India-reise: Interiørene, supplert med indisk kunsthåndverk, Shiva i relieff og Gandhi i messing, plasserer oss mentalt på det indiske kontinent. Det gjør også de vennlige servitørene, når de kommuniserer seg imellom på hindu. Appetitten skjerpes av pirrende krydderdufter fra kjøkkenet, og når vi blar i menyen blir vi ikke minst forbauset over at hovedrettene koster fra kr. 109 – 160. Man kunne tro at restauranten ligger i en inflasjonsfri sone…

Tidlig ettermiddag i Indian House kan man påtreffe damer og herrer i drakt og dress med finans- og shippingvirksomhet like om hjørnet. Ved bordet vis a vis kan det gjerne befinne seg noen i strikkegenser og håret i hale, som er godt bevandret både i indisk filosofi og gastronomi. Og alle føler de seg behagelig til rette i Indian Houses rolige atmosfære, hvor man fører samtalen uten å måtte heve stemmen.
Senere på dagen kommer parene og familiene. Mange av dem har spist her før, noe ikke minst den tykke gjesteboken med hyggelige hilsener til restauranten og kokken bærer vitne om.

Maten i fokus
Indian Houses kjøkken er hentet fra den indiske delen av Punjab. Her har man tradisjon for å bruke kjøtt, friske grønnsaker samt moderat kryddermengde. Indisk mat er en fryd for øyet; Hvem kan vel motstå de fristende røde bitene med saftig tandoori-kylling! Den indiske restauranten i Fred Olsens gate er gjennom 10 år dessuten blitt berømmet for sin kjøttkvalitet, friske, sprøe grønsaker, luftige basmatiris, rykende ferskt nanbrød, og ypperlig avstemte sauser som gjør eksotisk mat til en opplevelse også for de mest kresne og skeptiske nordmenn.
Indian House er for øvrig en av de meget få indiske restaurantene som kan tilby den tradisjonelle desserten Kulfi, som er frossen melk, tilsmakt med f eks mango eller pistasj. Indere elsker Kulfi, og den forfriskende, kalorifattige desserten er en herlig avslutning på måltidet, som bare må prøves.

Eksotisk i glasset også
Vin har ingen stor plass i indisk matkultur, men det lages vin i India, god vin også. Ennå mangler det en indisk hylle på Polet, men Indian House kan tilby rødvinen Chantilli (Cabernet Sauvignon) og hvitvinen Chantilli Chenin Blanc (Pineau de la Loire). Rødvinen er tørr og kraftig med solbær- og eikepreg. Hvitvinen er halvtørr med smak av tropiske frukter. Disse vinene bærer bud om at vi etter hvert kan forvente oss flere flytende smaksopplevelser fra India.
Indisk øl er vi mer fortrolig med, og Indian House skjenker det beste vi til nå har smakt; Kingfisher. Det er en lys, lett og forfriskende, kontinental pilsnertype med et diskret maltpreg. Utmerket til mat og en perfekt utepils.

Alle veier fører til Indian House
Indian House ligger meget sentralt til i Oslo sentrum, bare noen få minutters gange fra Bjørvika og den nye operaen. Med adresse i Fred Olsens gate, nær Jernbanetorget, ligger Indian House dessuten i kort gåavstand til T-banestasjon, Oslo Sentralstasjon, bybuss- og trikkestopp, Flytoget og bussterminalen.
Og hvis man har tenkt seg til India primært for å spise, behøver man strengt tatt ikke reise lenger enn til Jernbanetorget….

Alternative restauranter

Mehfel

Vi ønsker, med vår restaurant i Oslo Sentrum, å gi våre kunder en hyggelig opplevelse både for gane og intellekt. Vi serverer tradisjonell pakistansk festmat, og ønsker både Dem og Deres venner velko...

Mister India

Velkommen til en varm og velkrydret opplevelse hos oss på restaurant mister india. Vi tilbyr tradisjonelle og klassiske retter, hovedsaklig fra det nord-indiske kjøkken - naan og tikka,tandoori og dal...

Jaipur Indian Restaurant

Jaipur er en indisk restaurant som er plassert midt på Karl Johan ved Stortinget t-banestasjon. Restauranten har en livlig indisk innredning som passer for både uformelle og mer formelle gjester.